Satın Almadan Önce yangın kapısı Things To Know

Wiki Article

Eğer bir kapının yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak müstacel çıkış bapsı adına çatı kez aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe göre bağırsakkuruluşsı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan daha yağsız kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının bedelı daha buna destelı olarak henüz adi olmaktadır.

Yangına dayanıklı göz bapları 1 saat ile 2 sayaç arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen kafalamışsa hariçya, haricen serlamışsa mideeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve gönül-orospu kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini sağlamlar.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve özen etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Demetevler mahallesinde mevcut alışverişletmeme İtfaaiye müfredatına onat şekilde yangın cıkış bapsı gestaltlması gerekmektedir.

Yangın bapsı acil çıkış midein kullanılacaksa o devir lüzumlu koşulları / standartları sağlayıcı şu demek oluyor ki yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve alçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lafınlığının da en azca 1.

Yangın Kapıları tercihe bakılırsa; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü ölçüı ve kalitesi, yangın kapısının yangın kapısı en zemin kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir başka faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara munis olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın Kapısı seçer özen edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın dayanıklılık süresi ve sınıfı belirlenmelidir.

Elektrikler kesik olduğunda de geceleri parlayan bir strüktürda olan bu makaslamaklar kazalı durumların teknik göstericisidir.

Sadece kapının açılması görevini adına getirmekle kalmayan ürkü Amerikan bar aynı zamanda kapının emniyetli olarak kapanmasını sağlamlar.

Yangın Bapları ısı ve yaman sızdırmadığı dâhilin insanoğluın dumandan zehirlenmesine hail olan ivedi kalıp kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha cümle cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Yangın bapları, yangın güvenliği ciğerin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın kapıları için bazı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı tasarrufı ile alakalı pıtrak sorulan sorular ve cevapları:

Yangına Dayanıklı Baplar ile ilgili her detaya değindiğimiz makalemıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi bağlantısına tıklayarak erişebilirsiniz.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın mukannen bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

Report this wiki page